Oldalak

2015. december 27., vasárnap

Ígéret....

Itt az év vége és alig írtam... valamikor februárban megszakadt a kezdeti "lelkesedés"... Olyan sok minden történt az idén... belegondolni is sok nemhogy elmesélni... 

A család számára legfontosabb és egyben fordulópontot is jelent, hogy Bandiról kiderült, hogy cukros... Még május 1-én a helyi forgatagban "poénból" beültünk az egészségügyi sátorba, de már csak vérnyomást és a vércukrot tudták megnézni... nem gond... kikerekedett a szemünk mikor 16.7-et mutatott... Biztonság kedvéért elkértük anyutól a mérőt és reggelente mértünk... Sok mindenre fogta... felidegesítettem biztos csak pillanatnyi zavar... de nem... utána néztem a dolgoknak mitől alakulhatott ki... Nos január-február tájékán volt egy erős hasfájása lázzal mindennel amivel kell... epegyulladásra lett fogva elment uh-ra minden rendben volt fájás elmúlt... akkor  minden rendben! Így utólag azt mondom ez egy jó kis karácsony-szilveszter zabálós iszogatós napoknak betudható hasnyálmirigy gyulladás volt... De ez az én elképzelésem... bárhogy is van/volt a diabétesz megvan, a diéta, a sport beköszöntött az életünkbe... Azóta mindkettőnkről búcsúzott 10 kiló, és az idei cél még ennyit leadni :) 
Megtanultuk, hogy nagyon fontos a vízfogyasztás, főleg kánikulában... Itt is az uram volt a mester miután elájult, a cukorbetegség és a kiszáradás következtében szívritmuszavar lépett fel... Azóta jól van, egy darabig szedett szívgyógyikat de már elhagyhatta... szóval VÍZ VÍZ!! se sok se kevés, főleg kánikulában a fontos, hogy ne azt számoljuk mennyit ittunk!! azt kell figyelni mennyit pisilünk... min 1-1,5 liter napi szinten!!

Lelkileg kicsit összetörtem... nem kicsit... nem volt jó ez az év... És akkor most fejet fel és előre, jövőre sok szép dolog fog történni...

2 megjegyzés:

 1. Óóóóó!!!! Sajnálom, de te magad is leírtad, hogy a rossz mellé "beköszöntött a jó" is, egészségesebb étrenddel-élettel...!
  Fel a fejjel!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ilyen téren javunkat szolgálja az tuti :) csak a gyógyszerrel ne kellene mérgeznie magát... :(

   Törlés