Oldalak

2011. augusztus 15., hétfő

Magvas pogi és kenyér recept Nettytől

Pogi:

1/2 kg liszt
1 Ráma
3 dl tejföl
1/2 teáskanál só
kiskanál cukor
3 dkg élesztő
2 db tojássárgája
ízlés szerint  magvak

A tejfölbe rakjuk a cukrot és az élesztőt, mikróban meglangyosítjuk és felfuttatjuk.
A lisztet a rámával szétmorzsoljuk, beletesszük a sót, magvakat, a tejfölt és a tojássárgáját.
Összegyúrjuk, 2 cipót készítünk belőle és nylon zacsiba hűtőbe rakjuk 12-24 órára.
Nyújtjuk, kb 2 cm-esre, szaggatjuk sütés előtt 1/2 órát kelesztjük. Lekenjük tojással és még szórhatunk rá magvakat. 20 percig  160-170 fokon sütjük.

Jó étvágyat!

Kenyér: 
50 dkg liszt - én így szoktam osztani 20 dkg rozs 20dkg graham 10 dkg fehér
3 dl víz
kicsi kanál cukor
teáskanál só
olaj
1/2 csomag szárított élesztő
mag, ami található otthon és amit szeretünk

Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése