Oldalak

2011. szeptember 15., csütörtök

Tegnap jöttek haza a keretezőtől....

Még a nyári magazinba készítettem őket, de a keretezőhöz még csak most jutottak el :)


Betegápolás alatt...

Szombaton Andrisom lett rosszul, ő már szerda óta ovizik, Krisztám kedden jelentett beteget, így én ott ültem és őriztem őket. Leginkább pihentek vagy meséztek, mit tehet ilyenkor egy Anya lesi a gyermekét fél szemmel, másikkal hímez :D Krisztám is jól van, ma bejelentette, hogy holnap ő suliba szeretne menni, így útban az ovi felé beugrottunk a dokihoz, aki egy alaposan gyors vizsgálat után jóváhagyta gyermekem szándékát...
Most akkor lássuk mikre haladtam :)

Margó tyúkocskás terítője



detto :D


Ildikód angyalkái


Krisztám tízóraizós szalvétája készül


2011. szeptember 14., szerda

Szeptemberi találkozónk

Már túl is vagyunk rajta, szombat óta. Szerencsére szép számban részt tudtunk venni, már ami a mi kis csoportunknál szép számnak számít :) Anyunál gyültünk össze itt Ebesen, természetes tehát, hogy én sem egyedül mentem. Igaz Andrist csak akkor láttuk mikor a tálkájából elfogyott a pogácsa, de azért ott volt ő is :) Krisztám pedig, ő végig figyelt, közben sutymorgott "Anya, te már megmutattad a könyvjelzőim? a sünit is? Anya mondtad már ki válogatta szét maminak a gyöngyeit (swarovski 1000 db-ot ömlesztve) és még sorolhatnám, csoportképet nem tudtam csinálni úgy hogy ne vigyorogna bele a közepébe...
Azt hiszem tényleg nagyon jó volt a hangulat és ezt abból is látni lehetett, hogy ilyen sokáig még nem maradtunk sehol. Netty és Caris megfertőződtek a vírusgazda Anyu volt, maga a vírus pedig a gyöngyök. Remélem azért maradtok hűek az x-ekhez is.
Most bemutatott munkákban sem volt hiány, mindenki csodálatos munkákat hozott, és az előző havi képekkel összevetve néhány munka szembetűnő haladása is látszik pl Netty egyiptomi mukija, a talpacskák, illetve én/mi tudjuk hogy Andres rózsája a gyulai találkozón kapta az első tűszúrást.
Húzás is volt... igen karácsonyra... de nem árulom el kit húztam... még nem :P
További képek ITT.

Augusztusi találkozó

Megint elmaradtam ezzel a beszámolóval de mentségemre legyen mondva, hogy Anyu fotómasinájával készültek a képek és most sikerült behajtani rajta :)
Augusztusban ismét az Alexandra könyvesbolt kávézójában ültünk össze, sok munkát nem vittünk, valószínüleg még a nyár szele csapkodott a csapatra. A hangulat szokás szerint jó volt. Caris elhozta a kislányát is és persze néhány általa készített darabot. Szerintem ügyes a lány csak így tovább!


További képeket ITT láthattok. :)

2011. szeptember 8., csütörtök

Őszi KM

Most is hímeztem pár dolgot a Keresztszemes Magazin megbízásából. Nem tudom mikor jelenik meg én tegnap megkaptam a példányomat a kész hímzésekkel együtt, így gondoltam közzé is teszem :)
Első körben arra gondoltam hogy ajtódísz lesz belőle, a kivitelezésen még töröm a fejem :)

Felirat hozzáadása

Ő pedig már keretezve, mert kimaradt... én sem készültem el időre vele (2-3 nap csúszás) illeve azt mondták, hogy nincs is hely... így gyorsan bekereteztettem :)a képen ugyan nem látszik, de majdcsak mininek nevezhető... a hímzett rész kb 8x10 cm

2011. szeptember 5., hétfő

1. szülinapos

A Ritánál meghírdetett játék a szeptemberi szülinaposokkal kezdődött. Mivel sok kreatív tag jelentkezett, így három csoportba lettünk osztva. A csoportom első szülinaposa Csitri - Timi és ezeket kapta tőlem:
Egy dobozka, hímzett tetővel, sötétzöld bársonnyal bélelve, a kötelező képeslapocska fonalgrafikával, egy szép karkötő (a mintáját xenasi-tól kaptunk a gyulai talin) ferdepánt, húzózár, és egy tekercs metallic fonal.

Remélem minden tetszik és Boldog Szülinapot még egyszer! :)

Második könyvjelző, Krisztának :)

A minta nem igazán könyvjelzőnek való, de én azt csináltam belőle :D kicsit széles főleg így hogy körbeszegtem ferdepánttal (elég kezdő módon) de Krisztának nagyon tetszik :D és nekem is... más meg nem számít :D